Skip to main content

In Nederland is het de eerste keer dat Stichting Chinees Onderwijs  een Chinees Cultuurkamp organiseert, waarbij ook studenten uit Beijing deel hebben genomen. Het kamp geeft iedereen de kans ook aan de studenten uit Beijing, hoe het leven van een overseas Chinese eruit ziet, met wat voor sociale veranderingen er zijn, zodat er  ook meer begrip beseft wordt vanuit beide kanten.

Voor mijzelf is dit tevens de eerste keer dat ik als begeleider deelneem aan een Chinees Cultuurkamp. Het was een leuke en leerzame ervaring om kennis te maken met onder andere, het organiseren en samenstellen van het Chinees Cultuurkamp en het begeleiden van leerlingen. Naast deze Chinees Cultuurkamp in Nederland had ik zelf deelgenomen bij verschillende zomerkampen in China, waaronder tweemaal Beijing en Wenzhou en eenmaal in Guangzhou. In het bijzonder hebben twee leraren mij veel geleerd op het gebied van normen en waarden. Bij de verschillende activiteiten in het kamp spraken vooral Kungfu en Chinese Kalligrafie mij het meest aan. Deze twee activiteiten werden zorgvuldig en goed uitgevoerd, zodat iedereen er veel van konden leren.

Tot slot zou ik graag iedereen willen aanraden die nog nooit eerder hebben meegedaan, deel te nemen  aan een Chinees Cultuurkamp. Met name het leren kennen van culturele activiteiten en andere Chinezen die in Nederland opgegroeid zijn, zorgen voor een onvergetelijke en geweldige ervaring.

Pei Hun Chee 池沛恒